Gipszkartonozás

Felkeltettük érdeklődését? Kattintson és kérjen ajánlatot!

GIPSZKARTONOZÁS, A TÉRELVÁLASZTÁS MŰVÉSZETE


A gipszkartonról általában

Építkezésen, vagy lakásfelújításon gondolkodik? Nem tudja, téglából vagy gipszkartonból készüljenek a válaszfalak? Segítünk a döntésben. A gipszkartonozás gyors és látványos munka. Egy jó szakember pillanatok alatt felhúzhatja a falat tiszta, egyszerű munkával. Mivel a gipszkarton fix tartású és könnyen kezelhető, különböző formák könnyen kialakíthatók. A gipszkartonlapokat gipszből és papírból készítik. Ezek természetes anyagok, így párafelvevőképességük rendkívül jó. A gipszkarton lapok 1200x2000 mm, valamint 1250x2000 mm nagyságúak. Vastagságuk 6; 9,5; 10; 12,5; 15 mm lehet. Ha vizesblokkokhoz szeretnénk beépíteni, impregnált gipszkartont kell használnunk. Ezek magja impregnált gipszből készült, színe zöld. Az impregnált tűzálló lemezek üvegszállal erősítettek, magjuk impregnált gipszből készültek. A gipszkartont használhatjuk térelválasztásra, egyenletlen falak elrejtésére, rejtett világítás kialakítására és természetesen válaszfalak építésére.

 

Fal és előtérfal gipszkartonozás
Lakásunk, irodánk, de akár műhelyünk belső falait legegyszerűbben gipszkartonból húzhatjuk fel. Szakembereink rövid határidővel teljesítik megrendelését. Mivel nincs száradási idő, a fal felépítése után azonnal glettelhetik, majd festhetik a felületet. Ez az építési megoldás sokkal tisztább, mint a hagyományos építési mód. Belsőhelységben építhetünk előtétfalat a lakást határoló fal elé. Ezzel a gipszkarton fallal elfedjük az eredeti fal hibáit. Amennyiben leszigeteljük a két fal közötti rést, tökéletes hangszigetelést kapunk, így nem zavarhat minket a szomszédból átszűrődő hangzavar. Vizes helységben történő fal felhúzásakor arra kell figyelnünk, hogy a gipszkarton impregnált legyen. A fal felépítését követően azonnal csempézhetjük is azt. Ahhoz, hogy a gipszkartonfalakra nehéz tárgyakat rögzítsünk, például egy konyhaszekrényt, speciális csavarokat kell használnunk. Érdemes megtervezni, hogy mit hova szeretnénk a helyiségbe rakni, hogy a súly helyén a falat megerősített bordázattal építsük meg.


Álmennyezet gipszkartonozás
Az álmennyezet kialakítása hasznos lehet nagy belmagasságú lakásoknál. A megfelelő magasság kialakításával csökkenthetjük fűtésszámlánkat. Ha esztétikai gondunk van a plafonnal, sokkal egyszerűbb gipszkartonfalat elé építeni, mint leverni és újra vakolni. A gipszkartont függesztő profilokkal rögzítjük. Ha a belmagasság nem engedi meg a függesztőprofil használatát, közvetlenül a régi plafonhoz is rögzíthetjük a gipszkartont. A praktikum mellett díszítő elemként is használhatjuk a gipszkartont. Tökéletesen elrejthető az álmennyezetben a plafonvilágítás, ezzel különleges hangulatú enteriőr valósítható meg.


Gipszkartonba rejtett világítások
Ha a csillagokat nem is tudjuk lehozni az égről, gyermekeink szobájába be tudjuk varázsolni ezt a látványt. A gipszkarton mennyezetbe rejtett ledek, tápegységek és vezetékek beszerelésével szakembereink könnyen kialakítják ezt a látványos világítást. A lakás világításánál fontos, hogy egy helységet ne egy főfény világítson meg. Meleg, barátságos lesz az otthonunk, ha különböző helyi fényeket alkalmazunk. Hangulatvilágítást nyújtó fényforrásokat is rejthetünk a gipszkartonba. Így nincsenek kábelek, amik szépérzékünket befolyásolnák.


Falfülke gipszkartonozás
Gipszkartonozással nem csak nagyobb tereket tudunk elválasztani egymástól, hanem kisebb tereket is ki lehet alakítani. Tökéletes tárolóhelyeket hozhatunk létre, eldughatjuk a wc tartályt vagy csak dekorációs felületeket, fülkéket és polcokat építhetünk gipszkartonból. A gipszkartonozásnak csak a fantázia szab határokat. Ön megálmodja, mi megtervezzük és létre hozzuk vágyait!

 

Profi szakemberekkel, gyorsan, tisztán, tökéletesen kivitelezve.