Burkolás

Felkeltettük érdeklődését? Kattintson és kérjen ajánlatot!

A burkoló munkát eredetileg kőművesek végezték. Mivel az alapanyagok folyamatosan bővültek, specializálódtak, magasabb tudást igényeltek, így kialakult az önálló burkoló szakma, ami csak a felületképzéssel foglalkozik. Burkolással szebbé tehetjük környezetünket, legyen az külső vagy belső tér. Egy új burkolattal megváltoztathatjuk lakásunk, házunk vagy akár kertünk hangulatát, stílusát. A burkolás munkafolyamata a kőművesmunka után és a falfestés előtt jön.

 

Beltéri burkolás
A beltéri burkolás lehet hideg vagy melegburkolás. Amennyiben hidegburkolatot szeretnénk, akkor ásványi kőzetekből előállított anyagokra kell gondolnunk, ezek a csempék és a járókövek különböző változata. A melegburkolás alapanyagai a PVC, parafa, műgyanta, szőnyegpadló, parketta. Lakásának hangulatát, melegségét fokozhatja egy jól kiválasztott és szakemberek által lerakott burkolat.

 

Kültéri burkolás
A kültéri burkolatok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a beltéri burkolatok. A kocsibeállóknak, járdáknak, teraszokoknak,folyamatosan ellen kell állniuk az esőnek, hónak, a napfénynek és egyéb terheléseknek. Ezért hidegburkolást használunk és ezekből is kimondottan kültérit. Így a járólapok vagy falburkolók erősebbek, jobban bírják az időjárás viszontagságait, ugyanúgy, mint az ezekhez használt alapanyagok. A megfelelő hidegburkolat kiválasztásával sokáig élvezheti kedvenc teraszát.


Hidegburkolás
Hidegburkolást a lakás bármely pontján alkalmazhatjuk, de leginkább a vizesblokkoknál szokás, azaz a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben. Ezeken a helyeken arra kell figyelnünk, hogy csúszásmentes legyen csempe vagy a járólap felülete. A hidegburkolat alatt könnyű kialakítani fűtést, ezért divat lett a nappaliban és más helységekben is a járólapok kirakása.


Melegburkolás
A melegburkolat esztétikus és praktikus felülete lakásunknak. Kevésbé ellenálló felület, mint a hidegburkolat, de erre az ellenállásra nincs is szükség, hisz nincs nagy terhelésnek kitéve. A padlószőnyeg a legmelegebb és legpuhább megoldás lakóhelységekbe. Könnyű lefektetni, jól szabható anyag. A takarítása nem a legegyszerűbb, ezért sokan nem kedvelik. A PVC szőnyeg lerakása is egyszerű és gyors. Ma már ritkábban alkalmazzák lakásokba, intézményekbe szívesen használják, mivel tartós és egyszerű a takarítása. Egyik legdivatosabb burkolat a laminált padló. Stílusos, számtalan színben lehet lakásunk dísze. Könnyű takarítani.  A parketta és hajópadló minden lakásba lerakható. Könnyű takarítani, nappaliba, hálószobába ajánlott.

 

Megbízható, szakszerű, gyors munkavégzés  - Magas minőség és kedvező árszínvonal, az olcsó, de garancia nélküli kivitelezés helyett.